مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمود
نام خانوادگی:رفیعی
شهرت:رفیعی
پست الکترونیک:Mrafiey@iran.ir
آدرس وب سایت:https://zil.ink/rafiey
تخصص ها:فقه و اصول ، اخلاق و عرفان ، تاریخ و سیره

زندگی نامه

محمود رفیعی در خرداد۱۳۶۶ در محله آذر قم به دنیا آمد. زندگی در خانواده‌ای مذهبی و انقلابی، محله‌ای محروم و خانواده‌ای صمیمی و نسبتا پرجمعیت، منجر به شکل گیری روحیه مردم‌دار و انقلابی وی شد. پدرش حجت الاسلام والمسلمین محسن رفیعی که در سالهای مبارزات با طاغوت بارها تحت تعقیب ساواک بود، با شروع انقلاب اسلامی در منطقه اشنویه کردستان به نمایندگی از امام خمینی (قدس‌سره) به تبلیغ مشغول شد و در سال‌های دفاع مقدس بیش از سه سال در جبهه حق علیه باطل شرکت داشت. پس از انقلاب نیز در سنگر امامت جمعه و در یاری امام خامنه‌ای (مدّظله) حدود سه دهه در استان‌های مختلف با خانواده به خدمت به دین اسلام و مذهب شیعه پرداخت. همسر وی بانو رحیم‌نیا نیز در نقش مادری توانست فرزندان را به خوبی در مسیر انقلاب و اسلام ناب محمدی تربیت کند.

محمود که فرزند چهارم این خانواده است، در سالهای زندگی خویش پابه‌پای پدر و مادر و خانواده در نقاط مختلف کشور زیست و با آداب و رسوم و فرهنگ و زبان ایشان آشنا شد. با اتمام تحصیلات دبیرستان در رشته علوم تجربی در حالی که شاگرد اول کلاس خویش بود، مانند پدر در مسیر طلبگی وارد شد.
محمود تحصیلات مقدمات و سطح۱ را در مدرسه علمیه علوی قم گذراند و سطح۲و۳ را به صورت آزاد و بخشی از آن را در مدرسه فقهی امام حسن عسکری علیه السلام قم سپری نمود. وی که در سال‌های تحصیل همیشه از ممتازین علمی مقطع خویش بود، امتحانات کتبی و شفاهی سطح۳ را ۸ساله تمام کرد و در این مدت محضر اساتید گوناگونی تتلمذ نمود. برخی از ایشان عبارتند از: استاد مجید تلخابی، استاد کاظم سپاسی آشتیانی، استاد رضا استادی، استاد نصرالله سمیعی‌نیا، استاد سیدعلی موسوی، استاد مهدی اقبالی، استاد عبدالحمید مردانی، استاد محمدجواد محمدی، استاد سید مصطفی حسینی نسب، استاد اکبر ترابی شهرضایی (قدس سره) و...

مقطع خارج را نیز در درس اساتید ارجمندی تتلمذ نمود. نظیر استاد سیدمحمود هاشمی شاهرودی (قدس سره)، استاد سید مجتبی حسینی خامنه، استاد سید محمدعلی مدرسی طباطبایی یزدی، استاد علیرضا اسلامیان، استاد عباس کعبی نسب، استاد جواد مروی و... و در سال 1402 رساله سطح4 خود با عنوان «احکام فقهی فعالیت اجتماعی بانوان» را دفاع نمود.

محمود رفیعی از سال سوم درس خارج رسما به تدریس در حوزه علمیه برادران، حوزه علمیه خواهران و جامعة المصطفی (صلی الله‌علیہ وآله) العالمیة پرداخت و بالغ بر چهل عنوان کتاب درسی را تدریس نمود. دروسی نظیر صرف، نحو، تاریخ (تاریخ صدر اسلام، تاریخ تشیع، تاریخ معاصر)، اخلاق (چهل حدیث، اخلاق عمومی و...)، عربی معاصر و فن ترجمه، حکمت متعالیه (فلسفه)، کلام جدید، فقه (لمعه و مکاسب)، اصول (اصول الفقه، حلقات، رسائل و کفایه)، و... . هم‌اکنون نیز تمهیدی درس خارج فقه و اصول را برگزار می‌کند.

🔷استاد محمود رفیعی به مقتضای عمل به آیه شریفه «رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ» (جمعه:2) در کنار تدریس، رشد اخلاقی طلاب نیز از وظایف اساسی خویش می‌دانست، و این مهم یکی از شاخصه‌های وی محسوب می‌شود. تبلیغ در ثلث استان‌های کشور و فعالیت فرهنگی و جهادی و بسیجی از دیگر ابعادی است که او در آن فعال است.

🔷وی هم‌اکنون به تدریس سطوح عالی حوزه مشغول است و در مدرس‌های دروس آزاد حوزه علمیه، مدرسه‌های تخصصی و عالی و فقهی نیز نظیر مدرسه فقهی امام حسن عسکری علیه السلام، مدرسه عالی فقهی الإمام علی بن موسی الرضا علیهماالسلام نیروگاه، مسجد حضرت زینب سلام‌الله ‌‌‌‌‌‌‌‌علیهاپردیسان فعالیت تدریس داشته و یا دارد.  


🔷استاد رفیعی هم اکنون علاوه بر تدریس، به عنوان پژوهشگر و استاد فن پژوهش حوزه‌های علمیه نیز شناخته می‌شو. وی با گذراندن دوره‌های گوناگون پژوهشی و تتلمذ از اساتید فن (نظیر استاد علی زینتی، استاد اسلام‌پور و استاد محقق‌فر) و کسب تجربه سالهاست به عنوان استاد رسمی روش تحقیق در حوزه‌های علمیه برادران و خواهران سراسر کشور فعالیت دارد. و از سال ۱۳۹۶ معاون پژوهش مدرسه عالی فقهی امام علی بن موسی الرضا (علیهما السلام) قم نیز هست. نگارش مقالات علمی، سابقه برگزاری کارگاه روش تحقیق در مؤسسه اخلاق و معنویت آیت‌الله سعادت‌پرور، موسسه خطابه امیربیان، مدرسه فقهی امام حسن عسکری علیه السلام قم، مدرسه عالی فقهی الإمام علی بن موسی الرضا علیهماالسلام قم، حوزه علمیه خواهران آشتیان، مدرسه مروی مشهد، استان‌های خوزستان، همدان، هرمزگان، فارس و... نمونه‌هایی از این فعالیت است.
🔷 استاد رفیعی پس از دفاع سطح4 حوزه علمیه، برای تحصیل دکتری اقدام نمود و در همان سال با کسب رتبه اول دکتری ناپیوسته (در مجموع) در 6 رشته در دانشگاه تهران، شهید بهشتی و علامه طباطبایی، به عنوان دانشجوی دکتری مدرسی اخلاق در دانشگاه شهید بهشتی تهران، مشغول به تحصیل است.

💠کارگاه‌های برگزار شده توسط استاد محمود رفیعی:
1- روش تحقیق عمومی و متوسطه ٫ بیش از ۱۵ دوره
2- روش سخنرانی 1 دوره
3- روش کلاسداری 3 دوره
4- روش تصحیح نسخ خطی ۳ دوره
۵- روش ارزیابی مقالات ۲ دوره